About Us

Kokodo Ju Jutsu

Hei Jo Shin Dojo heeft als doel elk lid zeer doeltreffende zelfverdediging aan te leren. Door gebruik te maken van drukpunttechnieken of slagen naar vitale punten (kyusho) wordt dit heel gemakkelijk, zonder de behoefte aan fysieke kracht.
Bij de kata's worden de basistechnieken goed aangeleerd, de verschillende bewegingen worden in detail besproken.
Door de studie van de Oosterse krijgskunst en de westerse wetenschap hebben we een beter inzicht gekregen over het meridiaan systeem en de zenuwpunten in het lichaam. Zo gebruiken we dit dan ook tegen onze aanvaller, dit door middel van drukkingen of gerichte stoten kunnen we onze aanvaller op andere gedachten brengen.
Gelijktijdig leer je toepassingen van de verschillende technieken aangepast aan de westerse wereld, hoe kan ik me op straat verdedigen.
Verschillende wapens worden besproken: stok, mes, pistool, paraplu enz. Je leert je verdedigen maar ook de wapens te gebruiken.
Zoals eerder vermeld gebruiken we geen fysieke kracht, speciale souplesse of een super conditie.

De traditie van KoKoDo JuJutsu

KoKoDo JuJutsu is een traditionele Japanse zelfverdedigingskunst die gespecialiseerd is in AikiJutsu en dit combineert met het blokkeren van de gewrichten om zo de kracht van onze tegenstander te neutraliseren en hem in bedwang te houden. Shodai Soke Irie Yasuhiro heeft  KoKoDo JuJutsu opgericht.

Kokodo is krijgskunst:  

De centrale filosofie van zelfverdediging werkt volgens het principe dat men niet hoeft te vertrouwen op pure kracht en gestalte om een tegenstander te verslaan. In plaats daarvan, leert KoKoDo dat met een snelle en effectieve reactie de juiste technieken met de focus op “perfectie en efficiëntie,”  het juiste gebruik van Ki, een tegenstander kan neutraliseren en hun wil om aan te vallen doen verdwijnen zonder ernstig blijvend letsel aan de aanvaller. KoKoDo Ju Jutsu is een natuurlijke en effectieve methode die pijn en gewrichtsklemmen gebruiken om uw tegenstander te gooien of te ontwapenen.

Waarden en principes

Terwijl de meeste moderne zelfverdediging systemen enorm zijn verwesterd en op concurrentie en prestige zijn gebaseerd, eert KoKoDo JuJutsu de traditie en de beginselen van de Samurai van Japan. Eeuwen van verfijning hebben geleid tot deze elegantie en efficiëntie van technieken. Japanse cultuur, taal en etiquette worden sterk gepromoot in onze dojo. Simultaan met Kokodo JuJutsu beoefenen we  de kunst van KoKoDo Kappo Shiatsu. We gebruiken dit om gezondheid te herstellen en het lichaam in balans te houden. KoKoDo acupressuur wil de Keiraku of energielijnen van het lichaam in evenwicht brengen en helpt het samenvloeien van het lichaam, geest en Ki.  De KoKoDo Shiatsu technieken worden gebruikt via drukpunten langs meridianen van het lichaam om pijn te verlichten en het bevorderen van de algehele gezondheid en welzijn. Studenten van KoKoDo bestuderen zowel deze kunst in van het Keizerlijke Licht

read more 

 

Our Staff

Shihan Danny

Danny is al jaren actief in de krijgskunst wereld. Op 7 jarige leeftijd zocht hij al een toevlucht in de Judo sport, later ruilde hij deze voor Moderne Ju Jutsu van de Vlaamse Ju Jutsu federatie. Hier heeft hij kennis gemaakt met de wereld van zelfverdediging. Dit kwam tot een einde toen zijn sensei de club moest stoppen om wille van gezondheidsredenen. De zoektocht naar een nieuwe club heeft niet lang geduurd en hij vond een nieuwe Ju Jutsu club. Hier beoefende men Hakko Ryu, de verfijnde vorm van zelfverdediging. Vanuit zijn opleiding als kinesitherapeut en zijn interesse in oosterse geneeskunde was dit de jackpot voor Danny. Meridianen, acupunctuurpunten, Ki, alles kwam aan bod. Hier trainde hij ook jaren, hij maakte de overstap naar de Sin Ryu Ju Jutsu waar hij dangraad houder werd.Na het beoefenen van Hakko Denshin Ryu Ju Jutsu een oude ju jutsu stijl met als oorsprong hakko ryu, traint Shihan Danny nu bij Hansi Ivo Belmans van de KoKoDo Kyu Shin Kai. Dit onder leiding van Soke Irie Yasuhiro.

Menkyo Kaiden Shihan 6e Dan KoKoDo Ju Jutsu

Jeroen Reynders

Jeroen staat mee aan de basis van Hei Jo Shin dojo. Vanaf het begin heeft sensei Danny hem onder zijn vleugels genomen. Al meer dan 5 jaar traint hij intens en dat werpt zijn vruchten af. Ondertussen is Jeroen ook assistent trainer geworden in de club en helpt hij bij de lessen. In de afgelopen jaren heeft Jeroen ook al deelgenomen al tientallen internationale en nationale stages, seminaries, zomerkampen, … . Met een passie voor de Japanse cultuur groeit hij dagelijks in zijn opleiding en verantwoordelijkheden.

Sandan KoKoDo Ju Jutsu

Carlo Knops

Carlo staat mee aan de basis van Hei Jo Shin Dojo.

Hij is gestart met karate, iaido om zo door te groeien naar het KoKoDo Ju Jutsu. Hij zorgt er steeds voor dat ook het administratieve gedeelte in orde is. Ook langs de tatami moet er hard gewerkt worden.

.

Design by free css templates